събота, 6 септември 2008 г.

Публикуваха класация на най-смешните съдебни искове

Публикуваха класация
на най-смешните съдебни искове


Британски вестник състави рейтинг на най-смешните съдебни искове.
Тласък за това станал иск към стриптийз клуб, където една от
стриптизьорките ритнала ищеца по окотоНа бял свят тази седмица се появи новината за дилъра от Уолстрийт Стивън Ченг, който дал под съд манхатънски стрипклуб, затова, че по време на танц една от стриптизьорките го ритнала с токче по окото. И по този повод британският вестник Mirror предлага своята десятка на най-смешни съдебни искове.

1. През 1999 г. родителите на 27-годишният Дениел Дюкс, който паднал в басейн с косатки в океанариума в Орландо, дали под съд заведението за това, че те афиширали опасния хищник като мило безвредно създание.

2. Американец, който през 1997 г. си сменил името на Jack Ass (jackass на английски означава "магаре") дал под съд MTV, заявявайки, че в шоуто Jackass, което върви по канала, незаконно се използва името му.

3. През 1995 г. Анна Аяла дала под съд закусвалнята Wendy’s в Сан Хосе (Калифорния), заявявайки, че в соса намерила отрязан пръст. В хода на разследването се изяснило, че жената сама е сложила пръста в хранителната добавка. Осъдили я на девет години затвор.

4. През 2000 г. сърфист от Калифорния дал под съд свой колега, че той му "откраднал вълната". Правораздавателните органи отказали да заведат дело, обосновавайки се на това, че е невъзможно да се оцени "болката и страданията" от съзерцанието на това, че някой е хванал вълната, предназначена за теб.

5. През 1995 г. жена, която се напила на корпоративно парти и катастрофирала след като седнала зад волана, успешно дала под съд работодателя си за това, че той и позволил да кара колата. 52-годишната Линда Хънт от канадският Онтарио осъдила на повече от 300 хиляди долара Sutton Group Realty Ltd, заявявайки, че нейният бос не е бил длъжен да я пусне да си тръгва от партито.

6. През 2006г. чернокожият американец Алън Хекард дал на съд баскетболиста Майкъл Джордан и основателя на Nike Фил Найт с искане за изплащане на морална компенсация в размер на 832 милиона долара. Хекард завил, че външната прилика с рекламното лице Джордан му причинило "болка и страдания". След няколко месеца обаче Хекард се отказал от иска си.

7. През 1991г. любителят на бира от САЩ Ричард Овертън подал в съда иск към пивоварния гигант Anheuser-Busch в размер на 10 000 долара. Ищецът заявил, че колкото и бири от рекламираната Bud да изпиел, младите девойки по бикини и младежи, които били показвани в рекламата на напитката, така и не се появявали. Овертън обвинил компанията в недостоверна реклама и неизпълнени обещания. С втория си иск Овертън получил така желаното от него обезщетение.

8. Един от зрителите в студиото на телевизионното предаване Tonight Show по NBC дал на съд телеканала по обвинение в това, че една от безплатните тениски, които се изстрелват в публиката с помощта на пневматична пушка, е попаднала и наранила окото му.

9. През 1999 година канадски турист дал на съд кафе-веригата Starbucks заради неизправна седалка в тоалетните на едно от заведенията в Ню Йорк. Едуард Скварек обяснил в иска си, че неизправната седалка в тоалетната довела до травма на пениса му – когато се пресегнал за тоалетна хартия седалката се изместила, притискайки мъжкото си достойнство между седалката и тоалетната чиния. Скварек поискал 1 000 000 долара за "дълготрайно увреждане" на половия член, а съпругата му Шери – 500 000 долара за това, че се е лишила от секс.

10. Американец безуспешно се опитал да осъди властите на град Сан Диего да му изплатят обезщетение в размер на 5,4 милиона долара заради нанесена "емоционална травма", която изпитал по време на концерт на Елтън Джон и Били Джоуел в града. "Травмата" не била заради изпълненията на музикантите, а заради съзерцанието на жени, които ползвали писоарите в мъжката тоалетна. Боб Глейзер съобщил, че правото му на лична тайна било нарушено от тези жени, които влезли в мъжката тоалетна заради опашка пред женската.

Източник: http://www.mysticolors.com/forum/index.php?showtopic=1348

Няма коментари: